sobota, 22 września 2012

Tuńczyk na cieście francuskim


  • gotowe ciasto francuskie,
  • puszka tuńczyka w oleju roślinnym,
  • pół puszki kukurydzy,
  • brokuł,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 50g startego żółtego sera,
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie.
 Przygotować brokuła. Piekarnik nagrzać do 200st.
Zagnieść brzegi ciasta, nakłuć widelcem  i włożyć razem z papierem na blachę. Wstawić do piekarnika na 10min.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć, wymieszać razem, dodać sól, pieprz i zioła.
Gotowe ciasto posmarować jogurtem, dodać tuńczyka z kukurydzą i nałożyć brokuła, wszystko posypać serem i wstawić do piekarnika nastawionego na 220st na 10 min.



1 komentarz:

  1. te brokuły mi jakoś nie pasują ale sam pomysł podoba mi sie

    OdpowiedzUsuń